ANASAYFA arrow right Güncel

Endişelenmeye gerek kalmadı!!!

Endişelenmeye gerek kalmadı!!!
YAYINLAMA: 17 Ekim 2024 / 18.41
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2024 / 18.41

Valilik, Antep’te intihar vakalarında düşüş olduğunu açıkladı

Gaziantep Valiliği Başkanlığında son günlerde meydana gelen intihar olayları ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda şehirde 2023 ve 2024 yılında meydana gelen intihar ve intihar teşebbüs olayları ile ilgili veriler paylaşıldı.

Gaziantep’te meydana gelen intihar olaylarına ilişkin verilere sunumda yer verildi. 2023 yılında intihar sayısı 86 olduğu Gaziantep’te 2024 yılının ilk 9 ayında ise intihar sayısının 73 olduğu görüldü. 2023 yılında intihara teşebbüs sayısı 701, 2024 yılının ilk 9 ayında ise intihara teşebbüs sayısı 607 olduğu ifade edildi.

Türkiye’deki kaba intihar hızının dünya ortalamasının altında olduğunu belirten Vali Kemal Çeber, Gaziantep’te bu oranın 3,98 olarak kayıtlara geçti. ‘’Gaziantep kaba intihar hızında Türkiye’de 56’ncı sırada yer alıyor” dedi.

Çeber, ‘’Girişimlerimiz ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bir mevzuat değişikliği yaptı. Bu kapsamda, Organize Sanayi Bölgeleri, konut ve lojman yapabilir, denildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımız nezdinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte belki 10’dan fazla kez görüşmeler yapmışsızdır. Gaziantep, Türkiye’ye bir ilki kazandırmış olacak. İlk etapta 50 bin, sonrasında ise 100 bin konut hedefimiz var’’ diye konuştu.

Uzman Psikolog Nurullah Kanlı, ‘’Gaziantep’te 2023 yılında intihar sayısı 86, 2024 yılının ilk 9 ayında ise intihar sayısı 73 olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. İntihara teşebbüste bulunan kişilere de ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Geçen yıl 701 intihar girişimi varken bu yıl ise 601 intihar girişimi var’’ tespitini yaptı.

Dünya genelinde intiharda bir artış olduğuna dikkat çeken Kanlı, ‘’Kişi neden intihar eder sorusuna baktığımız yüzlerce neden sayabiliriz. Bunların başında hastalıkların geldiğini görüyoruz. Sonrasında geçim zorluğu, ticari başarısızlık, öğrenim başarısızlığı biri nedenler geliyor. Tüm kamu kurumlarına olduğu gibi hepimize büyük işler düşüyor’’ ifadelerini kullandı.

2023 yılında Gaziantep’te 86 intiharın gerçekleştiğini ifade eden Kanlı, ‘’Dünya genelinde kaba intihar oranı 9,1 iken Türkiye’de ise bu rakam 4,21. Gaziantep’in 2023 yılındaki intihar kaba hızı 3,98. Kaba intihar hızı 100 nüfusa göre hesaplanıyor. Türkiye’de intihar oranı arttığında Gaziantep’te de artıyor, azaldığı zaman ise azalıyor. İntiharlar genellikle merkezde meydana geliyor’’ açıklamasında bulundu.

Vaka İnceleme Komisyonu kurduklarını hatırlatan Kanlı, ‘’Komisyonlar kapsamında ziyaretlerimize başladık. Çünkü verilere baktığımız yüzde 15’lik kısmın tekrarlı intihar olduğunu görüyoruz. Bir kişi bile bizim için kıymetli. 30 kurumun ve 71 katılımcımın katılımı bir çalıştay düzenledik. Çalıştay sonucunda 55 maddelik bir eylem planı ortaya çıktı’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *