ANASAYFA arrow right Güncel

Furkan Apartmanı davası istinafa taşındı

Furkan Apartmanı davası istinafa taşındı
YAYINLAMA: 30 Eylül 2024 / 18.32
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2024 / 18.32

51 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanda kolon kesen sanıklar beraat etmişti

Furkan Apartmanı davası istinafa taşındı

6 Şubat depremlerinde 51 kişinin öldüğü Antep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili dava istinaf mahkemesine taşındı. Mağdur aileler taşıyıcı kolonları kesildiği tespit edilen üç sanık hakkında beraat kararı verilmesine itiraz etti.

Antep'in Nizip ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan tek bina olan ve 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davası mağdur aileler tarafından istinaf mahkemesine taşındı. Aileler, taşıyıcı kolonları kesildiği tespit edilen binanın girişindeki mağazanın sahibi Eyüp ve Faik Öğüt ile mağazanın önceki sahibi Necdet Alpay'ın beraat etmesine itiraz etti.

Nizip Adliyesi'nin önünde toplanan mağdur aileler ve avukatları basın açıklaması yaptı. Ailelere EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca da destek verdi.

Furkan Apartmanı'nda 19 yaşındaki oğlu Emre Şahin'i kaybeden Seçkin Şahin, yargılama sonucunda verilen kararın kamuoyunun vicdanını derinden yaraladığını Söyledi. Şahin, "Çelişkiler içinde verilen bu kararı biz aileler olarak asla ve asla kabul etmiyoruz. Talebimiz, Furkan Apartmanı dosyasının yeniden ele alınıp duruşmalı olarak incelemesidir. Tüm süreçler boyunca davamızın peşinde ve yakinen takibinde olacağız. Siz kolon kesenler kimi arkanıza alırsanız alın biz canlarını kaybeden ailelere hesap vereceksiniz ve tekrar yargılanıp içeriye gireceksiniz. Biz adalet istiyoruz. Bu depremde kaybettiğimiz 51 canımız ve 53 bin insanın canı için adalet istiyoruz. Sevdiklerimizin mezarına rahatça gidebilmek için adalet istiyoruz. Mahkeme heyetinin vicdansız ve adaletsiz bir şekilde verdiği bu beraat kararının diğer deprem davalarına da emsal teşkil etmemesi için adalet istiyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *