ANASAYFA arrow right Güncel

Futbol da tarikatlar, vakıflar, cemaatler, gerici ekiplerden nasibini alıyor

Futbol da tarikatlar, vakıflar, cemaatler, gerici ekiplerden nasibini alıyor
YAYINLAMA: 29 Eylül 2024 / 16.28
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2024 / 16.28

Türkiye’de nasıl ülkenin her köşesinde tarikatlar, vakıflar, cemaatler, gerici ekipler varsa futbol da bundan payını alıyor

BirGün yazarı Sercan Meriç, spor yazarı Bilgin Gökberk ile "Top Tarikatı" adlı kitabı üzerine bir röportaj yaptı. Gökberk, futbolun bir tarikat gibi yönetildiğini ve medyanın bu konuya değinmediğini belirterek; "Türkiye’de nasıl ülkenin her köşesinde tarikatlar, vakıflar, cemaatler, gerici ekipler varsa futbol da bundan payını alıyor" ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Sercan Meriç, spor yazarı Bilgin Gökberk ile "Top Tarikatı" adlı kitabı üzerine bir röportaj yaparak Türkiye futbolundaki soruları köşesine taşıdı. Meriç'in yazısından bir kesit şöyle: 

" SORU: Spor medyasıyla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Spor medyası diye bir şey yok. Spor medyası olsaydı zaten iktidar böyle futbolun içine giremezdi. Zaten sporun diğer branşlarına çok az yer ayırıyorlar. Bir futbol var, ana medya futbol medyası. Medyadaki insanlar yazmadıkları için para alıyorlar. Futbol federasyonu başkanı medyanın yarısının sahibi... O medyada ne yazabilirler? Mesela eski bir futbolcuya 2 milyon dolar ödüyorlardı bir ara… Konuşmama parası 2 milyon dolar... Ülkede sadece maç yazan ve kulüpleri birbirine sokan trollerin hâkim olduğu bir medya var. Onlara sponsor da yağıyor. Çünkü Türkiye’de bu büyük kulüplerin birbirleriyle kavga etmesi bir tek iktidarın işine yarıyor. Gündemi böyle tutuyorlar. Futbol fanatizmi öyle bir boyuta gelmiş ki adamın cebinden parasını al bir şey demiyor, ama bir penaltısı verilmeyince sokağa çıkıyor.

"Futbol da bir tarikat şeklinde yönetiliyor"

SORU: Kitabın ismi nereden geliyor?

Niye Top Tarikatı koyduk? Bir kere tarikatların, cemaatlerin cirit attığı bir ülkedeyiz… Tarikat vakıflarının insanları manipüle ettiği bir ülke. Bunu da çağrıştırmak istedik. Açıkçası Türkiye’de oynanan oyun futbol değil top oyunu. O yüzden o kadar ciddiye almıyorum ben. Futbol demememiz için futbolun kurallarının uygulanması lazım. Onun için ben top oynuyorlar diye yazıyorum. Türkiye’de nasıl ülkenin her köşesinde tarikatlar, vakıflar, cemaatler, gerici ekipler varsa futbol da bundan payını alıyor. Adeta futbolun da bir tarikatı var Türkiye’de. Futbol da bir tarikat şeklinde yönetiliyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *