ANASAYFA arrow right Güncel

Gözümüzün içine baka baka bizi soyuyorlar!!!

Gözümüzün içine baka  baka bizi soyuyorlar!!!
YAYINLAMA: 14 Ekim 2024 / 19.30
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2024 / 19.30

AKP Antep Milletvekili Derya Bakbak’ın eşi ve oğlunun, belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler alıp vidanjör, itfaiye aracı sattığı ortaya çıktı. Bakbak ailesi kamudan en az 144 milyon TL değerinde 155 ihale aldığı ortaya çıktı… CHP il yönetimi ve milletvekillerinin yaşanan ihale skandalları karşısında sessiz kalması dikkat çekiyor

Hayat pahalılığının yanı sıra yoksullaşmanın her geçen gün arttığı Antep’te AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ihale peşinde koşmaya devam ediyor. AKP Antep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL’lik çuval sattığı ortaya çıkmasının ardından hangi bilgi ve yeteneği ile defalarca milletvekili seçildiği her zaman merak konusu olan Derya Bakbak’ın eşinin ve oğlunun da

kamudan milyonlarca liralık ihaleler aldığı anlaşıldı.

144 milyon TL değerinde 155 ihale aldı

Ekonomik krizin gün geçtikçe derinden hissettiği, insanların evine ekmek götürmekte dahi zorlandığı Antep’te, AKP Gaziantep Milletvekilleri kamudan ihale almayı sürdürüyor. AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak’ın eşi ve oğluna aile şirketin belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler alıp vidanjör, itfaiye aracı sattığı ve en az 144 milyon TL değerinde 155 ihale aldığı ortaya çıktı.

Devletin parası milletvekillerine ve ailelerine akmaya devam devam ediyor

Vatandaşın derinleşen ekonomik krizin pençesinde ay sonunu getirmek için  geçim mücadelesi verirken, çocuklarına harçlık bile veremezken, yoksulluk her geçen gün artarken, ekonomik krize bağlı olarak toplumsal olaylarda ve intiharlarda artış yaşanırken, devletin parası milletvekillerine ve ailelerine akmaya devam devam ediyor.

Kendi vekillik yapıyor, eşi ve oğlu kamoyu soyuyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL’lik çuval satmasının ardından Gaziantep Milletvekili AKP’li Derya Bakbak’ın aile üyelerine ait olan Baksan Yürüyen Merdiven Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, itfaiye, kanal açma ve temizleme, temizlik, cenaze gibi birçok aracı satıyor. Bakbak ailesinin 15 yılda kamudan 144 milyon TL civarında 155 ihale aldığı ortaya çıktı.

İhale almaları etik ve ahlaki değil

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak’ın ihale almasının etik ve ahlaki olmadığını söyleyen CHP Gaziantep Eski İl Başkanı Neşet Uçar, ‘’Bu ihaleler Antep milletvekillerinin ihale peşinde koştuğunu gösteriyor. İhale almaları etik ve ahlaki değil. Milletvekilliğini bir zenginleşme aracı olarak görüyorlar. Kısacası sözün bittiği yerdeyiz’’ dedi.

AKP, kendi yandaşlarına çıkar ve menfaat sağlama üzerine kurulmuş bir parti

Milletvekili seçilenlerin ticaretten uzak durması gerektiğini ifade eden Uçar, ‘’AKP, kendi yandaşlarına çıkar ve menfaat sağlama üzerine kurulmuş bir parti. İhaleyi alanlar ve verenler derhal açıklama yapmalı. İhaleler şeffaf yapılmıyor. İhale şartnamesinin sürekli değişmesi de bunu gösteriyor’’ açıklamasını yaptı.

Bakbak, Birgün gazetesinin sorularına yanıt vermedi

Üç dönemdir milletvekili seçilen Antep Milletvekili AKP’li Derya Bakbak’ın aile üyelerine ait olan Baksan Yürüyen Merdiven Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, itfaiye, kanal açma ve temizleme, temizlik, cenaze, su tankeri gibi birçok aracın satışını yapıyor. Şirketin müşterilerinin neredeyse tamamı ise belediyelerden oluşuyor. Milletvekili Babak’ın eşi Bülent Bakbak ve oğlu Furkan Bakbak ile diğer aile bireylerinin yönettiği şirket, son 15 yılda kamudan 144 milyon TL değerinde 155 ihale aldığı ortaya çıktı.

Şirketin aldığı son ihalelerden birini de Adıyaman’daki Kahta Belediyesi düzenledi. 26 Temmuz 2024’te “İtfaiye arama kurtarma aracı alımı işi” adı altında düzenlenen ihaleye sadece Bakbak ailesinin şirketi katıldı. Belediye kasasından şirkete 8 milyon 495 bin TL ödendi.

Milletvekili Derya Bakbak ise BirGün’ün sorularını yanıtsız bıraktı.

2022 yılında Bakbak ailesi iş cinayetiyle gündeme gelmişti. Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yürüyen merdiven imalatı yapan fabrikada patlama meydana gelmişti. Patlamanın yaşandığı fabrikaya ulaşan sağlık ekipleri iki işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *