ANASAYFA arrow right Güncel

Halk Eğitim Merkezleri’ndeki öğretmenler işsiz kaldı

Halk Eğitim Merkezleri’ndeki öğretmenler işsiz kaldı
YAYINLAMA: 03 Ekim 2024 / 14.02
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2024 / 14.02

Halk Eğitim Merkezleri tarafından Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerindeki kurslarda görevlendirilen öğretmenler, tasarruf genelgesine takıldı. Tasarruf genelgesi nedeniyle görevlendirilemeyen öğretmenler işsiz kalırken, belediyelerin bazı branşlardaki kursları haftalardır yapılamıyor.

Belediyelerin açtığı mesleki, spor ve müzik kurslarının büyük bir çoğunluğu tasarruf genelgesine takıldı. Belediyelerin açtığı meslek ve müzik kurslarında görevli öğretmenlerin birçoğunun maaşı Halk Eğitim Merkezleri tarafından   ödeniyor. Tasarruf genelgesi nedeniyle görevlendirilemeyen öğretmenler işsiz kalırken, bazı mesleki ve müzik kursları açılamadı.

Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, “Belediyelerde açılan kurslardaki öğretmenlerin maaşını neden Halk Eğim Merkezleri tarafından ödeniyor. Belediyelerin bu konuda bütçesi yok mu. Çocuklarınız haftalardır kursa gidemiyor. Halk Eğitim Merkezi öğretmen ataması yapamıyorsa belediyeler kendi bütçelerinden maaşları ödeyebilirler. Belediyeler sınavla öğrenci alıyor sonra öğretmenimiz yok diyor. Böyle bir saçmaladık olabilir mi? Halk Eğitim Merkezleri Maaş ödeyemiyorsa belediye olarak siz ödeyin” şeklinde konuştular.

Tasarruf genelgesinin ne zaman sona ereceği konusunda bir bilgide olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Öğrencilerin mağdur oldu,  öğretmenlerin işsiz kaldı. Halk Eğitim çözüm üretemiyorsa belediyeler çözüm üretsin. Bir sürü öğretmen işsiz kaldı yazık. Birde bu Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen öğretmenlerin maaşı gecikmeli ödeniyor. Hala Ağustos ayı maaşını alamayan öğretmenlerimiz var” diye konuştular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *