Kalbinde doğuştan bir kalp hastalığı olarak ASD adı verilen delik olduğu teşhisi konulan 6 yaşındaki erkek çocuk ve 12 yaşındaki kız çocuğu Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Münevver Tuğba Temel ve ekibi tarafından başarılı bir şekilde ASD (Atrial Septal Defekt) kapatma işlemi uygulanarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler.
Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Merkezinin Gaziantep Şehir Hastanesi’nde aktif olarak olarak hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. M. Tuğba Temel ‘ Çocuk Kardiyolojisi kliniğimizde uygun hastalarımızı kapalı yöntem uygulamalarımız ile tedavi ediyoruz’ dedi.
Gaziantep'ten gelen oğlumuz ve Adıyaman’da ikamet eden kızımız aileleriyle kliniğimize başvurduklarında doğuştan kalp deliği (ASD) problemi olduğunu tespit ettik. Kapama işlemi yapmaya karar verdik. Kapalı yöntemle kasıktan girilerek ASD yani kalp deliği kapama işlemini Çocuk kardiyoloji ekibimizle başarıyla gerçekleştirdik. Yaklaşık yarım saat süren işlemin ertesi günü çocuklarımızı şifa ile taburcu ettik.
ASD, kalbin üst odacıkları arasında doğuştan geniş bir açıklık olması durumudur. Doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarının %3-10 unu oluşturmaktadır. Nedeni tam belli olmamakla birlikte , genellikle genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyebiliriz. Çoğunlukla herhangi bir belirti göstermeyen ASD bazı bebeklerde anormal kalp üfürümü ile tespit edilebilir.
Çocuklarının doğuştan kalp hastası olduklarını ifade eden erkek ve kız çocuğunun aileleri , yavrularımızın hastalığından dolayı çok korkuyorduk ve endişeliydik. Sağlıklarına kavuştukları için çok mutluyuz. İçimiz rahatladı. Doktorlara ve hastane çalışanlarına minnettarız’ dediler.
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 12.28
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 12.28
İlginizi Çekebilir
Araç sayısı 780 bine ulaştı
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Fizik alanında Türkiye ikincisi oldular
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Akademisyenler amfilerden çıkıp sınıflara konuk oldu
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Sanat engel tanımaz
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Çatışmanın olduğu bölgelerde yoksullaşma artar, emek değersizleşir
#Güncel / 17 Mayıs 2026
Cezaevine bakarak ülkede işçilerin nasıl suça sürüklendiğini görürsünüz
#Güncel / 17 Mayıs 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
