ANASAYFA arrow right Güncel

Korku filmlerinde gördüğümüz şeyler günlük hayatımızın parçası haline geldi

Korku filmlerinde gördüğümüz şeyler günlük hayatımızın parçası haline geldi
YAYINLAMA: 08 Ekim 2024 / 18.11
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2024 / 18.11

 Antep’te son haftalarda intihar vakalarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı

Gaziantep’te intihar vakalarının yüksek olduğu bir il olduğuna dikkat çeken Türkiye Komünist Partisi Gaziantep İl Başkanı Damla Çınar, ‘’Gaziantep ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik toplumsal krizin en çok hissedildiği kentlerden biri’’ şeklinde konuştu.

Yurttaşlarımızda ekonomik yıkımın biriktirdiği bir umutsuzluk hali hâkim

Sanayi ve üretim kenti olarak bilinen Gaziantep’in açlık sınırı altında yaşayan çok sayıda emekçinin yaşadığı, genç işsizlik oranının yüksek olduğu bir kent olduğunu ifade eden Çınar, ‘’Yurttaşlarımızda ekonomik yıkımın biriktirdiği bir umutsuzluk hali hâkim. Tüm bu saydıklarımızın yanı sıra intihar vakalarının da yüksek olduğu bir kent. Geçtiğimiz günlerde önce bir kadın sonra 14 yaşında bir kız çocuğu daha sonra da üniversite öğrencisi bir arkadaşımız intihar etti. Bu haberlerin yabancısı bir il değil. Baktığımız zaman emekçiler yarınlarını göremiyorlar ve güvende hissetmiyorlar’’ tespitini yaptı.

İntihar vakaları ağırlıklı olarak ekonomik sebeplere dayanıyor

Artan ekonomik sorunların tüm yurttaşları derinden etkilediğini sözlerine ekleyen Çınar, ‘’Giderek artan toplumsal çürümenin samut sonucu ise son yıllardır yüksek oranlara dayanan intihar vakaları. İntihar vakaları sonrasında ağırlıklı olarak ekonomik sebeplere dayandığını biliyoruz. Paranın egemen olduğu ve gücün yüceltildiği bir toplumda yaşıyoruz. Bu durumun kendisi yurttaşları yaşamak için zorunlu olan barınma, beslenme vb. gibi temel haklarına dahil ulaşmasını güçleştiriyor’’ şeklinde konuştu. 

Borç batağı bunalım ve intihar vakalarını da beraberinde getiriyor

‘Ülkenin gündemlerine bakarken gerçekten aklımızı kafatasımızda tutmakta zorlanır hale geldik’ diyen Çınar, ‘’Yaşamak için daha çok çalışmak zorunda kalan, sürekli bankalara borçlanan ve bu borç batağında debelenme koşulları ağır bir bunalım ve intihar vakalarını da beraberinde getiriyor. Tüm emekçi yurttaşların hali benzerken bu krizlerden payını en çok gençler alıyor’’ tespitinde bulundu.

İntihar vakaları sayısal bir veri olmaktan çıkıp sosyolojik bir gerçek oldu

İntihar vakalarının sayısal bir veri olmaktan çıkıp sosyolojik bir gerçek olduğunun altını çizen Çınar, ‘’Özellikle son dönemde artan genç intiharları, tekil olaylar olarak karşımıza çıksa da, arka planda görmezden gelinemeyecek toplumsal dinamikler mevcut. Bilinen intihar sebeplerinin ilk sıralarında maalesef ki geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı gibi gerçekler yatıyor’’ açıklamasını yaptı.

Çınar, ‘’Her tarafta intihar eden genç arkadaşlarımızın haberleri dolanıyor. Kimisi tarikat yurtlarında gördüğü baskılardan, kimisi okurken çalışmaktan, mezun olduktan sonra işsizlikten, atanmamaktan, mobbinglerden diye uzatabiliriz listeyi ama bunları alt alta yazdığımızda ortaya çıkan sonucun kendisi düzenin krizi ve bununla doğru orantılı toplumda yaratılan çürüme gençler tüm bu sebeplerden ya intihar ediyor ya da madde kullanmaya yöneliyor’’ dedi.

Korku filmlerinde gördüğümüz şeyler artık günlük hayatımızın parçası haline geldi

Biz ne ara böyle bir ülke olduk? sorusunu soran Türkiye Komünist Partisi Gaziantep İl Başkanı Damla Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Uzak sayılmayacak bir geçmişte sadece polisiye veya korku filmlerinde gördüğümüz şeyler artık günlük hayatımızın parçası haline geldi ve bu bir anda olmadı. Adım adım hayatımıza girdi, birlikte öğrenme, dayanışma kültürü demode ilan edilirken bencillik ve fırsatçılık yüceltildi. Siyasal İslam tarikatlar aracılığıyla topluma ve özellikle genç arkadaşlarımız arasına kanser gibi yayıldı. Hem ideolojik hem de ekonomik nedenlerle, adalet sistemi çökertildi. Tüm bunlarla doğru orantılı olarak intihar vakaları arttı.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *