ANASAYFA arrow right Güncel

Memleket işsizlikle boğuşup, açlıkla mücadele ediyor

Memleket işsizlikle boğuşup, açlıkla mücadele ediyor
YAYINLAMA: 25 Eylül 2024 / 18.59
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2024 / 18.59

Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, memleketin işsizlik, yoksulluk ve uyuşturucu gibi önemli sorunlarının bulunduğunun altını çizdi

Uçuk projelere harcayacak hem zamanın hem de paranın olmadığını dile getiren Yılmaz, ‘’Bu memleket işsizlik ile boğuşurken, açlıkla mücadele ederken parayı uçuk projelere harcayacak değilim. Vatandaşın evinde buzdolabı yok, televizyon yok’’ açıklamasını yaptı.

Hiçbir şeyden zerre kadar korkumuz yok

İddialara cevap veren Yılmaz, ‘’En ufak bir iddianız varsa beni savcılığa verin. Çünkü kendi kendimi savcılığa vereceğim. Beni incelesinler. Sayıştaycılar ve müfettişler teşekkür etti. Bir de bana savcılık teşekkür etsin. Hiçbir şeyden zerre kadar korkumuz yok. Ekibimin hepsine kefilim’’ ifadelerine yer verdi.  
Yazılacaksa önce muhatabına sorun

Yılmaz, ‘’Basını ciddiye almadığım gibi şeyler yazıldı. Ama bazı şeylerde de bize karşı ayıp yapılıyor. Basın ahlakından uzak şeylere maruz kaldım. Hakkımda iftira ve iddia ne ise yazılacaksa önce muhatabına sorun. İlk üç ay boyunca dünya ile bağımız kesildi. Çünkü belki günlük belediyede bin 500 kişiyi ağırladım, yoğun bir şekilde telefon geliyor. Sosyal medya çağrıları. Yani inanılmaz bir yoğunluk başladı. Bu dönemde aileme bile zaman ayıramadım’’ şeklinde konuştu. 

Kendimi savunacağım

Bu süreçte basını izlediğini kaydeden Yılmaz, kendisine ayıp edildiğini belirtti. '‘Umut Yılmaz’a vurayım da yanıma gelsin, dikkatini çekeyim.’ Ben bu felsefede değilim. Bu şekilde 5 yılımı geçirmek istemiyorum. Hiçbir zaman basını ciddiye almamak gibi durumum olmadı. Kendimi savunacağım. Yalan ve iftiraya karşı varsa tekzip yapacağız. İlk defa belediye başkanı seçildim, buradaki arkadaşlarımızın hiçbirisi belediye yönetmedi. Bu da bizim acemiliğimiz olsun. Ama bu kadar iftiraya sebep olmamalı’’ dedi.

Mahalle de olup vatandaşın derdini bilmem lazım

‘Randevu alamıyoruz şikayeti var. Bir ay önce en son randevu bekleyen kişi sayısı 2 bin 500 idi şu anda 3 bini bulmuştur’ ifadelerini kullanan Yılmaz, ‘’O zaman ya beni bırakın klimalı ortamda çayımı, kahve mi içeyim, ayakkabım boyalı olsun, ‘Hayırlı olsun’ ziyaretlerini eriteyim, beni dışarda görmeyin ama ‘Bu adam niye dışarı çıkmıyor’ diye sormayın. Böyle bir kapasiteye sahip bir insan değilim. 119 mahallenin 110’unu gezmişim. Günde 3 ev ve 2 sanayici ziyareti yapıyorum. Makam aracımın 14 bin kilometre idi, 6 ayda 3 katı yol yaptım. Mahalle de olup vatandaşın derdini bilmem lazım. Randevu veremiyorsam, evde oturmuyorum, keyif yapmıyorum’’ açıklamasında bulundu.

119 mahallenin tek tek taleplerini ve isteklerini aldık

Şehitkamil ilçesinin raporunu çıkarttıklarını ifade eden Yılmaz, ‘’119 mahallenin tek tek taleplerini ve isteklerini aldık. Bu çalışma yapılırken aynı zamanda bir de anket çalışması yaptık. Bu kadar eleştirilere ve olumsuzluklara rağmen bu Pazar seçim olsa CHP’nin Şehitkamil’de aldığı oy oranı yüzde 54. AKP’nin almış olduğu oy oranı ise yüzde 24. Bizim halk ile hiçbir problemimiz yok. Sırtımı tamamen halkıma dayadım. Biz iktidarın nasıl olduğunu belki bilmiyoruz. Biz halen kendi içimize bazı problemleri yaşıyoruz. Ama problemimiz parti içinde konuşulur ve orada kalır’’ vurgusu yaptı. 

Belediye kasasını 543 milyon lira ile devraldık

Belediye kasasını 543 milyon lira ile devraldıklarını dile getiren Yılmaz, ‘’31 Mart tarihinden 8 Nisan’a kadar belediyenin ödemesi gereken paralar var. 219 milyon lira ödeme yapıldı. Neden; 750 milyon lira parayı iç ettiler gibi şeylere maruz kalıyoruz. Belediyenin aylık 200 milyon lira işçilik maliyeti var. Bunun içerisinde park, bahçeler, fen işleri ve sosyal hizmetler bulunmuyor. Bu belediyenin aylık 500-550 milyon lira ödemesi var. İller Bankası’ndan gelen aylık ödeme işçilik maliyetini karşılamıyor. Dolayısıyla arsa üretmek zorundayız’’ diyerek konuşmasını sürdürdü.

Büyük farkı AK Partililere, Dem Partililere, ülkücülere, muhafazakarlara ve demokratlara borçluyum

Çok güzel seçim süreci geçirdiklerini aktaran Başkan Yılmaz, ‘’Karşınızda hem genel hem de yerel iktidar var. Bir de bunları destekleyen holdingler, işadamları, kısacası bir güç var. Sizin olan kırgınlıklarınızın hepsini iyi biliyorum. Benimde size karşı kırgınlıklarım var. Biz 30 yıldan beri bu memlekette yoktuk. Memleketimizde basının tamamen özgür olmasını istiyoruz. Sizler maliyetler altında eziliyorsunuz. Dolayısıyla bir düzen var ve bu düzen değiştiğinde evinize ekmek götüremeyeceğinizi, zorluk yaşadığınızı o yüzden bazı aksiyonları alamadığınızın farkındayız. Bunları garipsemiyorum, bu çok insancıl bir durum. O dönemde basın ile ilişkiler kurmak istedik, kuramadık. Yüzde 15 bir oy farkı çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi arkamda durdu ama büyük farkı AK Partililere, Dem Partililere, ülkücülere, muhafazakarlara ve demokratlara borçluyum’’ dedi.

Bizden kimse partizanlık beklemesin

Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi’nde partizanlığın olmadığının altını çizdi. ‘’Hangi müdürün yerini değiştirdik? Tasarruf yapacağım insanlar olacak. Bu ekibi CHP kurmadı. Belediyeyi koalisyon ile yönetiyoruz. Kimin CHP’li kimin AKP’li olduğuna bakmıyoruz. Felsefemizde bu yok. Seçim zamanı AK parti, Dem parti ve ülkücülerin nasıl kucak açtıklarını gördük. Bu insanlara karşı böyle bir bakış açısına sahip olur muyum? Bizden kimse bir partizanlık beklemesin’’ ifadelerini kullandı.

Artık biraz vicdanlı olmak lazım

Yılmaz, ‘’Göreve geldiğimizde arsa satışları yapmaya başladık. Hangi ihalemizi canlı yayınlamadık? Hangi meclisimizi canlı yayınlamadık? Bu kadar şeffaf ve açığız. 2023 yılının ocak ayından bugüne kadar 143 taşınmaz ile ilgili meclis kararı alınmış. Biz de daha arsa satışı ile ilgili meclis kararı almadık. Şu anda satışa çıkarttığımız, ihalesini yapmış olduğumuz taşınmazların hepsi geçmiş meclisin ve yönetimin almış olduğu kararlar. O dönemde kararlar alındı, şu anda satışa çıkarıyoruz. Bu satışlardan bugüne kadar 560 milyon lira elde etmişiz, ama paranın tamamı kasamıza girmedi. Bu arsaların parasının bir kuruşunu buradakilere mi verdim, cebime mi koydum? Artık biraz vicdanlı olmak lazım’’ serzenişinde bulundu.

Bu milletin karnı aç karnı

Geçen hafta Kapadokya’ya gittiklerini hatırlayan Yılmaz, ‘’Şehitkamil Spor bir üst lige çıktı. Takım kampa gitti ve bende moral olsun diye bir geceliğine gitmek istedim. Belediye meclis üyelerimize de sorduk. Kahramanmaraş kavşağına gelmeden ‘Yiyin ağalar yiyin’ bilmem ne. Bunu olduğu gibi AKP ve meclisimdeki grup başkanlarına vereceğim. Kişi 5 bin 500 TL ödedik. Belediyenin bir TL parasını harcadıysam istifa edeceğim. Makam arabasını VIP araca çevir diyorlar, ihtiyacım yok diyorum. Bu milletin karnı aç karnı. Belediyeni parasını hiçbir zaman keyfimize, lüksümüze harcamadık, harcamayacağız ve harcatmayacağız’’ şeklinde konuştu.

Bir insanın namusuna, şerefine, aile onuruna laf atmak bu kadar basit değil

MRF inşaat konusuna değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Her ay 180 milyon lira para ödüyorum. Ben neden ödüyorum, bize ne gereği var? Belediyenin parasının yarısını bu inşaata ödüyorum. 10 milyon dolar ben, 10 milyon dolar abim, 10 milyon dolar başkan yardımcım, 100 milyon TL il başkanım almış. 30 milyon dolar ne kadar senin haberin var mı? Ayıp ya. 2 milyar 200 milyon lira ödememiz gereken para var iken adam 1,5 katrilyon mu dağıtıyor? Ben mi yaptım bu ihaleyi. Terbiyesiz, saygısız insanlar. Tabi ki bu insanları aramıza sokmam. Belediye için ne yapabilirim diye sabaha kadar uyumuyorum. Bu insanlar her gün evine gidip ailesine hesap veriyor. Sizin hiç vicdanınız yok mu? Bunu yapanlara söylüyorum. Bir insanın namusuna, şerefine, aile onuruna laf atmak bu kadar basit değil.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *