ANASAYFA arrow right Güncel

Mutfakta tencere kaynamaz oldu!..

Mutfakta tencere  kaynamaz oldu!..
YAYINLAMA: 06 Ekim 2024 / 18.00
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2024 / 18.12

Asgari ücretin ve bütün ücretlerin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini talep ediyoruz

Enflasyon rakamlarını değerlendiren DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, işsizliğin, yoksulluğun ve hayat pahalığının nedeninin uygulanan politikalar olduğunu dile getirirken, mutfakta tencere kaynamadığının altını çizdi.

Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aylık bazda yüzde 2,20 seviyesinde olan enflasyon yıllık bazda ise yüzde 49,38 olarak kayda geçti

Milyonlarca insan elektrik, su faturasını ödeyemiyor, kira veremiyor

Geçim sıkıntısının dayanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Güdücü, ‘’Biz, insanca bir yaşam ve adil bir düzen istiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, güvenceli bir iş, onurlu bir gelecek istiyoruz. Asgari ücret işçiler için bir sefalet ücreti haline geldi. Milyonlarca insan elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, kira veremiyor’’ tespitini yaptı.

Ekonomik krizin olduğunu hatırlatan Güdücü, asgari ücret görüşmelerinin başlamasına az bir zaman kaldığına dikkat çekti. ‘’Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması beklentisi vardı, ancak milyonların umudu suya düştü. İşçiler, emekçiler 17 bin lira ile yılsonuna kadar geçinmeye mahkum bırakıldı. Dolayısıyla iki ay sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Yapılacak görüşmeler sonucunda ise 2025 yılı için geçerli olacak ücret belirlenecek. Asgari ücretin ve bütün ücretlerin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini talep ediyoruz’’ dedi.

Türkiye işçi sınıfı varsa umut var

‘Kriz var ama kriz bizler, işçiler, emekçiler, kamu çalışanları, kadınlar, gençler ve emekliler için var’ diyen Güdücü, ‘’Türkiye işçi sınıfı varsa umut var. DİSK varsa umut var. Umudu hep birlikte büyütüyoruz. Emek kazanacak, adalet kazanacak, barış kazanacak, kardeşlik kazanacak, demokrasi kazanacak ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız’’ ifadelerine yer verdi.

Gelir vergisi ilk dilim oranı yüzde 10’a düşürülmeli

DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’ 2023 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğumuz 5 maddelik kanun teklifinin yasalaşmasını talep ediyoruz. Bu maddeler içerisinde çalışma hayatını yakından ilgilendiren konular yer alıyor. Gelir vergisi ilk dilim oranı yüzde 10’a düşürülmesi ve asgari ücret vergisinin istisnası işçi lehine uygulanmalı. Bu ülkede 2008 yılından beri işverenlere verilen 5 puan SGK prim desteği işçilere de verilmeli. Bunun yanış ıra örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal hakların altına alınmasını istiyoruz.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *