ANASAYFA arrow right Güncel

Şahin’e 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi

Şahin’e 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi
YAYINLAMA: 14 Ekim 2024 / 19.05
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2024 / 19.05

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığı’nda yapıldı.

Başkan Şahin’e, GASKİ Genel Müdürlüğü’nün Aktoprak içmesuyu paket arıtma tesisi yapım işi için 100 milyon lira ve elektrik, personel, kanalizasyon, içmesuyu, arıtma tesisleri bakım, onarım ve yapım giderlerine kullanılmak için 100 milyon lira olmak üzere toplamda 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

Deprem sonrası nüfus 250 bin kişi arttı

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Gaziantep’in 250 bin göç aldığını ifade eden Şahin, ‘’Şehir hızla büyüyor. Deprem sonrası nüfus 250 bin kişi arttı. Çünkü su olmayan şehirler su olan şehirlere göç etti. Bu zorunlu bir göç. Dolayısıyla GASKİ’nin yatırım yapması gerekiyor’’ dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Yoklama alınması ile açılan meclis, bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesi ile devam ediyor. Mecliste görüşülen 76 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. 

Şehri, kışa hazırlamak gerekiyor

‘Alt yapı belediyeciliği olmazsa olmazımız’ diyen Şahin, ‘’Alt yapı konusunda sürekli yatırım yapan bir belediyeyiz. Şehri kışa hazırlamak gerekiyor. Projelerimizi hazırlıyorlar. Bunun için ciddi bir kaynak gerekiyor’’ ifadelerini kullandı. 

Polis Lojmanı olarak kullanılmak üzere Şehitkamil Belediyesi tarafından inşa edilen 621 adet konutun İçişleri Bakanlığı adına Maliye Hazinesine devri 72. maddede gündeme geldi. İlgili madde kapsamında Şehitkamil Belediyesine ait 621 konut, 3 adet dükkan, 1 adet anaokulu ve 2 adet trafo alanı olmak üzere 627 adet bağımsız bölüm Maliye Hazinesine devredilecek. Buna istinaden Maliye Hazinesine ait 161 taşınmaz ise Şehitkamil Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili kurumlar arası protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu ele alındı.

Şehirde 100 bin konut açığı var

İlgili madde hakkında konuşan Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür etti. Şahin, “Şehrin emniyette olması çok önemli. Rıdvan başkan ile başlayan bir süreç vardı. Ali Yerlikaya Bakanımız, gelip bu lojmanları yerinde inceledi. Şehirde 100 bin konut açığı var, polislerimizin ihtiyaç duyduğu evler var. Ev kiraları yüksek olduğu zaman polis memurlarının tercih etmediği, geldiği zaman ise çok hızlı bir şekilde gitmek istediğini görüyorduk. Bu nedenle lojman meselesinin hal olması gerekiyordu. Umut Başkanın konuya hassasiyetle yaklaştığını gördük. Milletvekillerimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gittik ve işin önemini dile getirdik. Konuyu yeniden konuştuk ve çözüme kavuşturduk’’ ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz bu konuda geldiğimiz ilk günden bu yana çok uğraştık. Bugüne kısmet oldu, çok mutluyuz. Bu protokolü yarın (Bugün) sizinle birlikte hemen imzalayacağız. Emniyet güçlerimize tahsis etmek üzere yarın ilk işimiz bu olsun’’ açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *