ANASAYFA arrow right Güncel

Sarayın harcamalarına, holdinglere teşvikler aktarılırken okullarımıza ödenek ayrılmıyor

Sarayın harcamalarına, holdinglere teşvikler aktarılırken okullarımıza ödenek ayrılmıyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 19.04
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 19.04

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, ‘’Sarayın harcamaları, sermayeye verilen vergi afları devam ederken, eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar?’’ sorusunu sordu

Eğitim Sen Gaziantep Şube Sekreteri Oğuz Dağ, ‘’Devletin asli görevi, eğitime ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak. Ancak, milyonlarca lira sarayın lüks harcamalarına, büyük şirketlere teşvikler olarak aktarılırken okullarımıza yeterli ödenek ayrılmıyor. Bugün sınıflarda hijyenik olmayan koşullarda eğitim gören çocuklarımız, geleceğin yetişkinleri olacak’’ dedi.
Okulların temizlik ve hijyeni tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor
Okulların en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyenin tasarruf tedbirleriyle kısıtlandığını sözlerine ekleyen Dağ, ‘’Haftada yalnızca üç gün çalıştırılacak yardımcı hizmet personelleri, asgari ücretin bile çok altında bir ücretle görevlendiriliyor. Üstelik, çalıştıkları günler sigortaları yapılırken, bu süre emekliliğe bile sayılmıyor. Bu koşullarda kim bu işi yapmak ister? Üç gün yeter mi? Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz mu?’’ sorusunu sordu.
Kadrolu ve güvenceli istihdamla sorun çözülebilir
Okullardaki temizliğin bir lüks değil, zorunluluk olduğuna dikkat çeken Dağ, ‘’Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biri. Fakat bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, hükümet geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Okullarımızda hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğinin sağlığıyla oynamak demek. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir’’ önerisinde bulundu.
Tasarruf adı altında çocukların sağlığı ve geleceği riske atılamaz
Tasarruf adı altında, çocukların sağlığının ve geleceğinin riske atılamayacağına dikkat çeken Dağ, Eğitim Sen olarak, her çocuğun hijyenik koşullarda eğitim alması için kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesini talep etti. ‘’Her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanması, kamusal eğitimin bir parçası olarak kabul edilmeli. Bu, çocuklarımızın sadece bugünü değil, yarınını da güvence altına alacak bir adım’’ ifadelerini kullandı.
Harekete geçmezsek, çocukların geleceğini kaybedeceğiz
Dağ, ‘’Çocuklarımızın sağlığını ve eğitim hakkını korumak hepimizin görevi. Veliler olarak, bu soruna sessiz kalmamalısınız. Okullarda hijyenin sağlanması, sağlıklı içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanması öğrencinin en temel hakkıdır. Her gün çocukların karşı karşıya olduğu bu sorunları çözmek için sesimizi yükseltmeliyiz. Eğer bugün harekete geçmezsek, çocukların geleceğini kaybedeceğiz’’ uyarısında bulundu.
Veliler, öğretmenler, eğitim çalışanları, gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim
Temizlik ve hijyen sorunu çözülmediği takdirde çocukların sağlığının eğitim hakkının ve geleceğinin tehlikeye gireceğini vurgulayan Eğitim Sen Gaziantep Şube Sekreteri Oğuz Dağ, konuşmasını şöyle bitirdi: ‘’Veliler, öğretmenler, eğitim çalışanları, gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim. Kamusal eğitim hakkını savunalım, çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim alması için mücadele edelim. Bu mücadele, yalnızca öğretmenlerin değil, tüm toplumun mücadelesi. Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımızın haklarını birlikte savunmalıyız. Geçici çözümlerle değil, kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *