ANASAYFA arrow right Güncel

Süreç bizi her gün daha da zorluyor

Süreç bizi her gün daha da zorluyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 19.03
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 19.03

Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artış sonrasında maliyetlerde yaşanan artış küçük esnafı zorlamaya başladı. Geçmiş yıllarda toplamda 500-600 bin liraya alınan ürünler bu sene 1 milyon 500 bin liraya alınıyor

Minika Çocuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alkan, ‘’Süreç bizi her gün daha da zorluyor. Ayakta kalmak için çok çalışmamız ve kar marjımızı düşürüp rekabet piyasasında sürüm yapmayı hedefleyerek işletmemizi ayakta tutmaya çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Ürünlerin pahalı olmasından kaynaklı satın alımlar bizler için sancılı geçmeye başladı
‘Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep çarşı için gurbetçilerin gelmesi ile beraber çarşı daha da hareketlenirdi’ diyen Alkan, ‘’Bu yıl Almanya da düzenlenen dünya kupasından dolayı sanıyorum gurbetçilerimiz bu sezon daha geç geldiler. Çünkü işlerimizde ki hareketliliğini geçen ay fark ettik sadece. Şimdi satamadığımız yazlık ürünleri kaldırıp mevsimlik ve kışlık ürünler tezgahlarımıza girmeye başladı. Ürünlerin pahalı olmasından kaynaklı satın alımlar bizler için sancılı geçmeye başladı’’ dedi.
Arabalarımızı satmaya vekredi çekmeye başladık
Alkan, ‘’Önceden 500 bin lira ile 600 bin lira arası kendi mağazamda sezonluk ürün eksiğimizi tamamlar iken bu sene bu rakamlar 1 milyon 500 bin lirayı buldu. Bu arada ki farkı sermaye olarak kendi cebimizden karşılamamız . Hazırda sermaye gücümüz olmadığından arabalarımızı satmaya ve kredi çekmeye başladık, kartlarımız zaten dolu’’ tespitini yaptı.
Vatandaşın alım gücü düştüğünden istenilen satış rakamlarını yakalayamadık
Vatandaşın alım gücü düştüğünden istenilen satış rakamlarını yakalamadıklarını sözlerine ekleyen Alkan, ‘’Ay sonu rakamlarımıza baktığımızda pahalılıktan kaynaklı ciro var ama adet yok. O ciroyu da uygun ve az karla satarak elde ettiğimizden kazancın tamamı masraflara gitmiş olduğundan kaderimizi bekliyoruz artık’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *