ANASAYFA arrow right Güncel

YAKIŞMADI!!!! Özgür Özel'in 'Türkevi' sınavı: 'Hukuksuzluğu meşrulaştıran açıklama'

YAKIŞMADI!!!! Özgür Özel'in 'Türkevi' sınavı: 'Hukuksuzluğu meşrulaştıran açıklama'
YAYINLAMA: 27 Eylül 2024 / 17.39
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2024 / 17.39

CHP lideri Özgür Özel'in, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın "açılışını Erdoğan'a yetiştirmek için rüşvet almakla" suçlandığı Türkevi binasındaki açıklaması tepki çekti: 'Yasal olmayan yollardan iş yapılmasını normalize etmiş oldu."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ABD'deki Türkevi'ni ziyaretinde kullandığı ‘övgü dolu’ sözler, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında binanın usulsüz şekilde açılışını sağlamak için Ankara'dan rüşvet aldığı suçlaması ile hazırlanan iddianamenin kamuoyuna yansımasıyla gündeme oturdu. Özel'in sözleri, sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılaştı.

Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için New York'ta bulunan Özel, Türkevi binası hakkında "Hepimiz için bir gurur kaynağı" ifadesini kullanarak, "CHP olarak bundan sonra ABD programlarını Türkevi’nde yapmak istediklerini" söyledi.

Özel’in ziyareti tam da, Adams hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının Türkiye kamuoyuna yansıdığı güne denk gelmişti. Dolayısıyla Özel’e bu soru da soruldu. CHP lideri, Adams'ın, Türkevi'nin 2021'deki açılışının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine yetişmesi için itfaiye raporunu olumluya çevirdiği iddiasına yönelik olarak "Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil" dedi.

Özel şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD'ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden kimseye yakışmaz. Böylesi binanın kazandırılması süreci içinde bir jest gördüysek fazlasını ABD'nin Büyükelçiliği'ne tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun para ve pulla ölçülecek bir tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *