ANASAYFA arrow right Güncel

Yaşadığımız enflasyon bu oranın iki katından fazla

Yaşadığımız enflasyon bu  oranın iki katından fazla
YAYINLAMA: 03 Ekim 2024 / 18.07
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2024 / 18.07

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen emekliler, açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterdi

TÜİK’in açıkladığı yıllık yüzde 49 enflasyonun gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Tüm Emekliler Sendikası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şahin, ‘’ENAG’ın enflasyon değerlendirmesi de çarşı, pazar, market fiyatları ve yaşadığımız derin yoksulluk sizi yalanlıyor. Yaşadığımız enflasyon en az bu oranların iki katından az değil. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz’’ mesajı verdi.

Bundan sonra yasal olan tüm eylemlerde bulunacağız

2022 yılında mevcut hükümet iş başına geldiğinde en düşük emekli maaşının asgari ücretten yüzde 46 daha fazla olduğunu hatırlatan Şahin, şimdi ise emekli maaşlarının asgari ücretin çok altında kaldığına dikkat çekti. ‘’Bir emekli maaşına 12 çeyrek altın alırken şimdi 3 tane alabiliyoruz. Sesimizi duyurmak için sadece basın açıklaması yaparak kalmayacağız. Bundan sonra yasal olan tüm eylemlerde bulunacağız’’ dedi.

TÜİK, yargı karanına rağmen açıklamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yine şaşırtmadığını ifade eden Şahin, ‘’Beklendiği gibi yaşanan enflasyon yine gizlendi. İktidarın belirlediği enflasyon oranını onaylayan noter görevini yerine getirmekten zerre kadar sıkılmadığını, açıkladığı enflasyonla belli etti. O nedenledir ki; enflasyona esas teşkil eden sepeti, bu sepetteki ürünlerin ağırlığını ve fiyatları açıklamıyor. Yargı karanına rağmen açıklamıyor’’ eleştirisini yaptı.

Eğer yaşanan enflasyon açıklasa hiç tereddütsüz TÜİK yönetimi ikinci ayı göremeyecek

‘Eğer yaşanan enflasyon açıklasa hiç tereddütsüz TÜİK yönetimi ikinci ayı göremeyecek’ diyen Şahin, ‘’Vesayet diye ortalığı ayağa kaldıranların, hiçbir etik değere aldırmadan gönüllü kötülük yapmaktan ısrarları izaha muhtaç bile değil. Mehmet Şimşek’in açıklamalarını emir telakki eden TÜİK, artık bu suçu işlemekten vazgeçmeli. Düşük gösterilen enflasyon, 16 milyonu aşkın emeklinin 25 milyonu aşkın geçen çalışanların, milyonlarca kayıt dışı yoksulun daha az maaş almasının nedeni’’ tespitinde bulundu.

Gün gelir bu ağır yükün hesabı hukuk içinde sorgulanacağından kuşku yok

Şahin, ‘’Enflasyonun düşük gösterilerek iktidar kendine pay çıkarıp, başarı naralarıyla siyasi olarak devamlılığını sağlamaya çalışıyor. Halk kandırılıyor. Resmen enflasyon hesaplamasında hile yapılıyor. Süt içemeyen çocuğun, aç kalan emeklinin, parasızlık nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan gençlerimizin, kirasını ödeyemeyen emekçilerin, maddi imkansızlıktan dolayı parçalana ailelerin özetle milyonların ahı, günahı, hakkı boynunuzda. Gün gelir bu ağır yükün hesabı hukuk içinde sorgulanacağından kuşku yok’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *