ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediye Başkanı saygılı ve saygıdeğer bir insan”

“Belediye Başkanı saygılı ve saygıdeğer bir insan”
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2024 / 18.24
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2024 / 18.24

Meşale yakma töreninde sunucunun yaptığı protokol hatasının krize dönüştürülmesine tepki gösteren Vali Bilgin:

Vali Lütfullah Bilgin, önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen meşale yakma töreninde sunucunun protokol hatası yapmasının, sıradan ve büyütülmemesi gereken bir davranış olduğunu söyledi.

Çalışkanlığını takdir ettiğimiz bir arkadaşımız

Tören sırasında yalnızca sunucunun protokol hatasını düzelttiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile aralarında herhangi bir tatsızlık yaşanmadığını belirten Bilgin, Sabah'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Sunucu protokol hatası yapınca uyardım. Bunun dışında herhangi bir olay söz konusu değil. Üstelik Belediye Başkanı son derece saygılı ve saygıdeğer bir arkadaşımız. Çalışmasını, çalışkanlığını takdir ettiğimiz bir dostumuz. Nitekim törenden sonra birlikte yürüyerek valiliğe geldik”

Sunucu, konuşma yapmak yerine yanlışlıkla meşale yakmaya çağırdı

Önceki gün düzenlenen törende, sunucu Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i konuşma yapmak üzere anons etmesi gerekirken, meşale yakmak için yanlış anons edince, Vali Lütfullah Bilgin de protokol kuralları gereğince devletin temsilcisi olarak o görevi kendisinin yapması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Sunucunun hatasını kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Bu töreni ilk kez düzenliyoruz. Sunucu arkadaşımızın beni konuşma yapmak üzere anons etmesi gerekirdi. Bu hatadan dolayı özür dilerim" şeklindeki sözleriyle düzeltmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *