ANASAYFA arrow right Güncel

CHP 'katliam yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü

CHP 'katliam yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2024 / 19.43
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2024 / 19.43

CHP, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasayı, Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Türkiye'nin dört bir yanından katliam haberleri gelirken, 180 sayfalık dilekçede yürütmenin durdurulması ve yasanın iptali istendi.

CHP, sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesinin önünü açan ve kamuoyunda 'katliam yasası' olarak bilinen düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM'ye yaptıkları başvurunun ardından düzenlediği basın toplantısında 180 sayfalık bir dilekçe sunduklarını açıkladı. Buna göre dilekçede, yasanın yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi talep edildi.

"Sokak hayvanları hakkındaki yasanın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve her halükarda iptali içim dilekçemizi bugün AYM'ye teslim etmiş bulunuyoruz" diyen Günaydın, "Biliyorsunuz bir yasa Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 60 günlük bir süre içerisinde AYM'ye taşınabilir. Anayasa koyucu bu süreyi herhangi bir düzenlemenin hakkıyla AYM dilekçesine konu edilebilmesi için yeterli süre olarak tanımlamıştır" ifadelerini kullandı.

Günaydın, "Konunun duyarlılığını ve ortaya çıkan hepimizin vicdanını yaralayan sokak köpeği katliamlarını görmek ve buna karşı hızla hazırlıklarımızı tamamlamak durumundaydık" diyerek şöyle devam etti: "Bu çerçevede meslek kuruluşlarından barolardan derneklerden vakıflardan hayvan haklarıyla ilgili gönüllülerden görüş aldık. Hukukçularımız ve milletvekillerimiz hafta sonları dahil olma üzere çalıştılar ve bugün 182 sayfalık dilekçemizi AYM'ye 13. gün teslim etmiş durumundayız."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *